More Website Templates @ TemplateMonster.com. July 16, 2012!

Nieuws

 


DE HULK NEDERLANDS KAMPIOEN!
 

Afgelopen vrijdagavond vond in Meeuwen de finale van het Nederlands Kampioenschap truckpulling 9.5 ton Supersport plaats. Voor ons een dag met een gouden rand omdat we in Meeuwen ons doel na een spannend seizoen eindelijk hebben bereikt!

De opdracht voor de finale in Meeuwen was simpel. De ketting strak zetten en verder vooral genieten! Nou dat hebben we gedaan. Op een de prachtige locatie in Meeuwen was veel publiek samen gekomen om te genieten van al het geweld dat op de baan loskomt. Onder het publiek vonden we veel supporters van De Hulk terug! Onder luid gejuich zette Gilbert de ketting strak en met speaker Arco als copiloot werd de 100 meter lijn weer vanouds vlot gepasseerd. De Hulk plaatste zich voor de Pull Off en was officieel Nederlands Kampioen truckpulling 9.5 ton Supersport.

In de Pull Off werd de sleepwagen weer aangehaakt en wilden we het publiek laten zien waarom De Hulk dit jaar de sterkste is. Met een krachtige run werd de 100 meter lijn opnieuw gepasseerd en plaatste we ons samen met Ruttchen Powerrr, De Manne van Janne 3, thuisrijder Iveco Schouten, Red Madness en Mad Men voor de finale.

In de finale werd de lat enorm hoog gelegd door de Belgische concurrent Red Madness. Met 106.72 meter werd er een afstand afgelegd die wij helaas niet wisten te behalen. Met 105.70 meter werd De Hulk tweede in Meeuwen, derde werd de MAN van onze grootste uitdager Mad Men.

Met het behalen van de kampioenstitel in Meeuwen is er voor ons een droom uitgekomen. Al vele jaren doen we mee in de Supersport klassen en stapje voor stapje zijn we naar dit succes toe gegroeid. De eerste jaren gingen we met de Iveco Pastapower de strijd aan met al het geweld in de truckpull wereld. Nadat we met vallen en opstaan veel ervaring hadden opgedaan op de baan en we technisch een anders gebouwde truck en motor prefereerde zijn we het avontuur met De Hulk gestart. Er werd een oude Volvo FH16 aangekocht en het resultaat kent u inmiddels.

Het behalen van het Nederlands Kampioenschap is voor ons een prachtige beloning van een lange maar fantastische weg waarin er hard is gewerkt, we mooie successen hebben behaald en er vele teleurstellingen zijn gepasseerd. Door de ondersteuning van onze trouwe sponsoren en fans kunnen we nu met trots terugkijken op wat we met zijn allen hebben gepresteerd. Sponsoren bedankt!

Met in totaal 9 overwinningen was De Hulk dit seizoen de allersterkste. We hebben ons doel bereikt maar hopen met de steun van alle sponsoren volgend jaar opnieuw te gaan knokken voor de titel. Dit seizoen smaakt naar meer!

Benieuwd naar de filmpjes? Middels onderstaande link kom je op de persoonlijke YouTube pagina van onze cameraman Jamie van Heusden:

https://www.youtube.com/channel/UCjsHtPrI5BpPiXUaZF4JDFQ 


 


 

DE HULK WEER EEN STAP DICHTERBIJ KAMPIOENSCHAP!
 

Afgelopen vrijdag vond de één na laatste truckpull wedstrijd van dit seizoen plaats in Montfoort. Op een strakke kleibaan stonden er 17 truckpullers aan de start om met elkaar de strijd aan te gaan om de dag winst.

De Hulk stond als vijfde auto op de startlijst wat ons weinig gelegenheid gaf om aan de hand van de voorgaande trekpogingen de afstellingen te bepalen. Gelukkig voelen we ons op de klei thuis en hebben we vanuit het verleden voldoende ervaring opgedaan om goed afgesteld te kunnen vertrekken.

Dit seizoen wordt De Hulk bestuurd door Gilbert van Tuijl, daar Gilbert op vakantie is heeft Robbert weer ouderwets het stuur overgenomen. Aan hem de taak om aan te tonen dat hij het truckpullen nog niet is verleerd en De Hulk in de race te houden voor de Nederlands Kampioen titel.

De kwalificatiepull werd vlot doorlopen. Met een agressieve run vloog De Hulk over de 100meter lijn. Ook de Pull Off gaf geen problemen. De Hulk weet heel het seizoen vrijwel ongeschonden uit de strijd te komen, gelukkig hebben we dit seizoen weinig schade gereden en kunnen we elke wedstrijd weer vertrouwen op de Volvo FH16.

In de finale was het deelnemersveld al iets uitgedund. Met 12 van de 17 pullers werd de finale verreden op een aangepaste baan. De start werd 10 meter naar achteren verlegt waardoor de trucks konden starten op een onbeschadigd stukje baan. Robbert wist De Hulk met veel power uit de startblokken te krijgen en met een uitgebalanceerde run werden we tot stilstand gebracht op 92.91 meter. Na onze run was het afwachten tot welke afstand de concurrenten de sleepwagen verplaatst zouden krijgen. Nadat alle trucks de finale hadden verreden konden we opnieuw een feestje vieren. Onze afstand was ver genoeg voor de winst in Montfoort! De Vaku Puller kwam met 86.68.meter nog het dichtste bij, derde werd Ruttchen Powerrr met 85.66 meter. Naaste concurrent in het klassement Mad Men kampte met een gescheurde verstuiverleiding en werd achtste.

Met opnieuw 50 punten en inmiddels de 9e overwinning van dit seizoen tijdens 14 wedstrijden begint de totaalstand al behoorlijk vorm te krijgen. We zijn enorm trots op onze eerste positie en met 45.5 punten voorsprong op nummer twee Mad Men lijkt de titel binnen te zijn!

De laatste wedstrijd van dit seizoen gaat traditiegetrouw plaats vinden op de eerste vrijdag in September. Dit jaar vindt de finale plaats op 1 September in Meeuwen. We hopen daar als een echte kampioen opnieuw een gooi te doen naar de eerste plek!

Benieuwd naar de filmpjes? Middels onderstaande link kom je op de persoonlijke YouTube pagina van onze cameraman Jamie van Heusden:

https://www.youtube.com/channel/UCjsHtPrI5BpPiXUaZF4JDFQ 

 

OPNIEUW WINST VOOR DE HULK

Afgelopen vrijdag vond het vervolg van het Nederlands Kampioenschap 9.5 Ton Supersport plaats in Odijk. Inmiddels alweer de dertiende wedstrijd van de competitie wat betekent dat het klassement serieus vorm begint te krijgen en het einde van het truckpull seizoen weer begint te naderen.

De wedstrijd in Odijk vindt plaats op 2 nieuw aangelegde banen. Ook in Odijk rijden we op de klei wat voor ons betekent dat we weer op onze favoriete ondergrond mogen pullen.

Na een aantal trekpogingen werd er eindelijk een definitieve afstelling bepaald voor de sleepwagen en kon de wedstrijd eindelijk beginnen. In de kwalificatie werd De Hulk weer ouderwets bestuurd door chauffeur Robbert van Tuijl. Dat hij het pullen nog niet verleerd is zag je wel in de kwalificatie run. Met een enorme krachtexplosie werd de 100 meter lijn met gemak gepasseerd.

In de Pull Off werden de omstandigheden weer verzwaard. De sleepwagen kreeg een forse afstelling waar de resterende 18 deelnemers flink mee aan de slag konden. Grote verliezer in de Pull Off was Mad Men. Zij verslikte zich in de afstelling van de sleepwagen en met 98.09 meter wisten zij zich net niet te plaatsen voor de finale. De 100 meter werd wel behaald door Ruttchen Powerrr, Rocking Horse, De Manne van Janne 3, Iveco Schouten, Vakupuller en De Hulk.

In de finale werd de eerste afstand neergezet door de VakuPuller. Met 79.93 behaalden zij een vijfde plaats en een kapotte achteras. De Manne van Janne 3 werden stilgezet op 61.83 meter. Dan is het de beurt aan De Hulk, met een weloverwogen afstelling werd er weer aangehaakt voor de sleepwagen. Met de juiste versnelling was het nu aan Gilbert van Tuijl de taak om een sterke run neer te zetten en De Hulk tussen de lijnen te houden. Met 88.14 meter kwamen we in Odijk stil te staan en werd er alles uit De Hulk gehaald. Iveco Schouten kwam dicht in de buurt met 82.48 meter. Ook Rocking Horse reed een sterke finale en strandde op 82.10 meter. Ruttchen Powerrr maakte het nog erg spannend, met een machtige run kwam de Mercedes tot 23 centimeter van de afstand van De Hulk. Ruttchen Powerrr werd hiermee tweede en De Hulk won de wedstrijd in Odijk!

Met opnieuw 50 punten hebben we onze eerste positie in het klassement verder verstevigd. We hebben nu 598 punten in de totaalstand en met nog 2 wedstrijden te gaan kijkt de nummer twee van het klassement Mad Men aan tegen een achterstand van 29.5 punten.

Aankomende vrijdag 11 Augustus vindt het vervolg van de competitie plaats in Montfoort.

Benieuwd naar de filmpjes? Middels onderstaande link kom je op de persoonlijke YouTube pagina van onze cameraman Jamie van Heusden:

https://www.youtube.com/channel/UCjsHtPrI5BpPiXUaZF4JDFQ 
 


DE HULK WINT OOK IN MERKSPLAS

Afgelopen zaterdag zijn we met De Hulk op buitenlandse klei aan het truckpullen geweest. In het belgische Merksplas vond op een prima kleibaan de 12e wedstrijd om het Nederlands Kampioenschap 9.5 ton Supersport plaats.


In Merksplas ging De Hulk de strijd aan met 14 collega truckpullers. Helaas hebben niet alle teams het maximale uit hun machine kunnen halen. De Manne van Janne 2 strandde in de kwalificatiepull op 84 meter door een gescheurd motorblok en de achteras van Verspui sneuvelde in de herkansing van de kwalificatieronde. In de Pull Off strandde de Blue Legend met een kapotte versnellingsbak, TB kon vertrekken met een falende koppeling en ook de Manne van Janne 3 verliet het strijdtoneel met vermoedelijk een kapotte versnellingsbak. Vorig jaar stonden wij in Merksplas met een kapotte verstuiver, gelukkig liet de techniek ons dit jaar niet in de steek!

In de kwalificatieronde was er voor ons geen vuiltje aan de lucht. De Hulk vloog zonder problemen over de strakke kleibaan naar de 100 meter en toonde zich weer in een prima conditie. De sleepwagen stond al wel behoorlijk straf afgesteld, zes truckpullers hadden een herkansing nodig om door de kwalificatieronde te komen.

In de pull off werden de 100 af te leggen meters al een stuk zwaarder gemaakt. Krachtpatsers als Iveco Schouten en Ruttchen Powerrr werden door de Hyproslee tot stilstand gebracht. De Hulk had gelukkig minder moeite met de hyproslee. In een strakke run wisten we ons te plaatsen voor de finale. Momenteel hebben we een prima balans gevonden in onze afstellingen. Zolang we niks kapot rijden kunnen we het maximale uit de auto halen wat indirect betekend dat we de pull off horen te overleven.

In de finale moesten we het opnemen tegen Mad Men, Vaku Puller en Just for Fun. Daar we als eerste aan mochten haken was het aan ons om de lat zo hoog mogelijk te leggen. Met 81.27 meter wisten we alles uit De Hulk te halen, opnieuw hadden we een mooie balans en hadden we de juiste grip en versnelling om maximaal te kunnen presteren. Mad Men kwam een ruime 5 meter te kort en werd geparkeerd op 76.18 meter, dit bleek voldoende voor de tweede plek. Vakupuller werd met 74.59 derde gevolgd door Just for Fun met 72.95 meter.

In het klassement hebben we onze voorsprong weer met 5 punten uit kunnen breiden. Momenteel staan we met 548 punten eerste in het klassement. Mad Men blijft ons achtervolgen met inmiddels 534.5 punten. Ruttchen Powerrr staat derde met 471.5 punten.

De aankomende weekenden krijgen we even rust. De eerstvolgende wedstrijd vindt plaats op 4 Augustus in Odijk. De tussenliggende periode zullen wij gebruiken voor controle en preventief onderhoud aan De Hulk.

Op de onderstaande youtube pagine van Jamie van Heusden vind je de beelden vanuit Merskplas:

 

https://www.youtube.com/channel/UCjsHtPrI5BpPiXUaZF4JDFQ 


DE HULK WINT IN CROIMVOIRT

We hebben weer gewonnen! Afgelopen zaterdag was het truckpullcircuit neergestreken in Croimvoirt. Voor de derde keer werd er op de thuisbaan van de Vakupuller een truckpullavond georganiseerd op een uitstekende kleibaan!


Dat wij graag op de klei rijden is inmiddels wel bekend en dat we graag winnen is ook geen nieuws meer. Gezien de uitslagen van de afgelopen wedstrijden zaten we echter in een neerwaartse spiraal wat onze prestaties betreft. De eerste positie en onze voorsprong in het klassement was teniet gedaan door de Mad Men en na drie overwinningen op rij werden we in Soest en Rijsbergen 'slechts' vijfde.

In Croimvoirt hadden we wat goed te maken en moest er een top prestatie geleverd worden om niet de aansluiting in het klassement te verliezen. Om niets aan toeval over te laten hebben we vrijdagavond de baan zelf geïnspecteerd om goed voorbereid aan de wedstrijd te kunnen beginnen. Met de opgedane informatie hebben we afgelopen zaterdag De Hulk verder voorbereid voor de wedstrijd en zijn we vol goede moed naar Croimvoirt vertrokken.

Dat we goed voorbereid waren bleek wel in de kwalificatie run en de pull off. Met een superbalans werd de sleepwagen over de baan getrokken en plaatste we ons voor de finale.

In de finale werd De Hulk verder uitgedaagd. De sleepwagen werd verzwaard en de 100 meter werd een stuk moeilijker om af te leggen. Van de 15 trucks wisten er 8 trucks een full pull te behalen. Onder de 7 afvallers zat onder meer de winnaar van Rijsbergen Ruttchen Powerrr en collega Hulkje. Thuisrijder Vakupuller wist zich wel voor de superfinale te plaatsen maar kon helaas niet meer starten door een kapotte achteras. De Hulk kwam gelukkig zonder kleerscheuren door de finale en plaatste zich samen met 6 andere trucks voor de superfinale.

In de superfinale werd de druk verder opgevoerd. Daar we in de kwalificatierun, de pull off en de finale de balans super voor elkaar hadden werd er besloten om slechts kleine aanpassingen door te voeren in voorbereiding op de superfinale. Voor ons wist Mad Men de sleepwagen tot een afstand van 88.56 meter te verplaatsen. Na het optoeren wist Gilbert De Hulk goed uit te startblokken te laten vertrekken en over de juiste lijn van de baan te sturen. Met 92.83 meter wisten we de Mad Men te passeren. Vol spanning was het afwachten wat de overige finalisten zouden gaan presteren. Met 90.84 werd Iveco Schouten knap tweede en de derde plaats werd met 90.22 meter behaald door Red Madness. Beide trucks passeerde Man Men maar haalde niet de afstand van De Hulk Voor het klassement was dit vanzelfsprekend een ideale situatie!

Door de winst in Croimvoirt staan we opnieuw eerste in het klassement met 498 punten. Mad met staat tweede met 489.5 punten. Op de derde plaats staat Rutchen Powerrr met 440.5 punten.

Aankomende zaterdag 15 Juli vind het vervolg van de competitie plaats in Merksplas.

Benieuwd naar de filmpjes? Middels onderstaande link kom je op de persoonlijke youtube pagina van onze cameraman Jamie van Heusden:

https://www.youtube.com/channel/UCjsHtPrI5BpPiXUaZF4JDFQ 

 


DE HULK OPNIEUW VIJFDE IN RIJSBERGEN

Afgelopen zaterdag hebben de deelnemers van de VTN Supersport competitie weer met elkaar gestreden in Rijsbergen. Op de thuisbaan van de BasRijs Hyproslee vond alweer de tiende wedstrijd van de competitie plaats.


De wedstrijd in Rijsbergen werd door de natte baan echter bijna een demo. De regenval van afgelopen week had de baan geen goed gedaan. De bovenlaag van de baan was doorweekt en spekglad. Daar zowel de deelnemers als de organisatie probeerde de avond te redden werd er afgesproken om met 6 trucks een proeftrek te maken. Na deze 6 pulls zou er geëvalueerd worden of de wedstrijd door zou gaan.

Na evaluatie tussen de jury en organisatie werd er besloten om de teams bij de uiteindelijke beslissing te betrekken. Van de 16 Supersport teams werd er een vertegenwoordiger gevraagd om te stemmen op een demo of het doorgaan van de wedstrijd. Met 9 tegen 7 werd er voor een wedstrijd gestemd.

In de kwalificatieronde ging De Hulk als tweede van start. Er werd niet veel grip gevonden op de baan, gelukkig werd er wel een 100 meter gereden. De mannen van de sleepwagen BasRijs gaven de trucks de mogelijkheid om snelheid te krijgen voordat de sleepwagen echt begon te remmen. Zodoende kon het programma vervolgd worden en kreeg de baan tijd om te herstellen. Er werd verwacht dat de baan door de droge wind en de voortdurende verzorging snel beter zou worden.

Ook in de pull off mocht DeHulk weer als tweede aanhaken. De baan werd zoals verwacht, beter het was echt nog steeds zoeken naar grip. Voorzichtig werd de koppeling losgelaten om ons vermogen niet gelijk kwijt te raken in wielspin. Opnieuw werd de 100 meterlijn gepasseerd en mochten we ons klaarmaken voor de finale.

Er stonden 14 finalisten op de startlijst in de finale. De Hulk mocht als eerste aanhaken. We wisten dat de baan beter aan het worden was maar we hadden weinig indruk kunnen krijgen van de omstandigheden voor de finale.
In zowel de kwalificatie als de pull off werd de wedstrijd vooral in leven gehouden door de versoepelde instellingen van de sleepwagen. Met welke afstelling we in de finale te maken zouden krijgen was echter een groot vraagteken.

We hoopten in de finale doormiddel van een voorzichtige start goed in contact te blijven met de baan. Als we eenmaal los waren dan was het zaak om zoveel mogelijk snelheid te maken omdat we na vermoedelijk 50/ 60 meter flink geremd zouden gaan worden. Als de sleepwagen je stil gaat zetten dan raken we op de gladde baan de grip kwijt en kom je met wielspin stil te staan. We kregen de sleepwagen over 88.49 verplaatst met na ons nog 13 trucks aan de start.

Onze 88.49 was helaas maar goed genoeg voor een vijfde plek. De wedstrijd in Rijsbergen werd na lang op een eerste plek gewacht te hebben gewonnen door Rutchen Powerrr. Tweede werd Mad Men en de Moaskanttrekkers werden verassend derde.

In het klassement hebben we opnieuw punten verspeeld. Momenteel staan we tweede met 448 punten. Het klassement wordt opnieuw aangevoerd door Mad Men met 449.5 punten.


GEEN BLOEMEN IN SOEST


Afgelopen vrijdagavond heeft het vervolg van de VTN Supersport 9.5 ton plaats gevonden in Soest. Nadat wij 4 wedstrijden op rij de eerste plek hadden behaald waren de verwachtingen in Soest hooggespannen!

Als je wedstrijden hebt gewonnen dan ben je vaak de sterkste, de sterkste hoeft echt niet altijd te winnen. Al 4 wedstrijden op rij wisten we met De Hulk de sleepwagen over de meeste meters te verplaatsen, in Soest waren er andere teams beter. 4 teams zelfs..!

In de kwalificatie run en de Pull Off was er nog geen vuiltje aan de lucht. De 100 meter werd vlot gepasseerd en De Hulk presteerde ouderwets. Na het optoeren kwamen we vlot op snelheid, de balans zat goed in de truck en we kregen redelijk grip gevonden op de baan. Na 2x 100 meter konden we ons opmaken voor de finale waarin er uit gevochten kon gaan worden wie in Soest de eerste prijs in ontvangst mocht gaan nemen.

In de finale werd de eerste officiele afstand door de Ruttchen Powerrr neergezet op 98.36 meter. Nummer 2 in het klassement en onze grootste uitdager Mad Men preateerse het om de sleepwegen op precies de zelfde afatand te parkeren. Een bijzondere situatie die we niet vaak meer mee verwachten te maken! Dat het naast een bijzondere prestatie okk een sterke prestatie was zie je wel in de uitslag. Met 98.36 meter werd de wedstrijd gewonnen door zowel Ruttchen Powerrr en de Mad Men De 3e plaats wers behaald door Mitas Black Sensation.

En De Hulk...? Helaas hadden wij in de finale slechts een bijrol. Nadat alle trucks zich stukgebeten hadden op de 98.36 meter van Ruttchen en Mad Men kregen wij als laaste finalist de kans om aan te haken. Als laatste starten is elke keer weer speciaal, na de pull weet je gelijk wat je uitslag is en het is vanzelfsprekend super gaaf om als laatste truck de verste afstand te trekken.

Na flink opgetoerd te hebben vertrok De Hulk sterk uit de startblokken. Vanaf het begin was het zoeken naar de juiste lijn op de baan want de baan was al erg kapot gereden. Natuurlijk is dat geen excuus want de voorgaande trucks reden in vrijwel dezelfde omstandigheden. Wat we op de baan in Soest wel moeilijk konden vinden was grip. Als we vanaf het begin genoeg grip vinden waarop we ons vermogen kwijt kunnen dan ontstaat er vervolgens genoeg snelheid om mee te nemen naar de laatste moeilijkste meters van de pull. In Soest was het allemaal net niet genoeg. We kregen niet genoeg grip gevonden en we kwamen niet genoeg op snelheid. Met slippende banden hebben we ons op 87.33 meter ingegraven en verspeelde we belangrijke punten voor het klassement.

De 5e plek leverde ons naast de teleurstelling wel 38 punten op. Hiermee staan we nog steeds eerste in het klassement met 410 punten. Team Mad Men zit weer kort achter ons en staat op de tweede plek met 404.5 punten. Derde staat Ruttchen Powerrr met 360.5 punten.

Aankomende zaterdag gaan we weer verder. In Rijsbergen vind het vervolg van de competitie plaats.


DUBBELSLAG VOOR DE HULK


Wat een weekend! Zoals u weet hebben we afgelopen weekend een dubbel programma gehad. Afgelopen vrijdag werd er in Made gestreden en zaterdag waren we te gast in Renswoude.

MADE

We hebben inmiddels al vele jaren meegedaan aan het powerweekend in Made. Al jaren is dit één van de grotere truck / trekkertrek evenementen van de kalender. Ook dit jaar was alles in Made weer top georganiseerd. Met een taaie kleibaan en een serieus afgestelde sleepwagen werden we gelijk aan het werk gezet.

Op de kleibanen voelen we ons thuis en voor de eerste trek gebruik je vooral je ervaring waarmee de afstellingen van De Hulk worden bepaalt. De eerste pull werd zonder problemen afgewerkt. Met een strakke 100 meter wisten we ons te plaatsen voor de Pull Off.

In de Pull Off maakte de Hyproslee al snel duidelijk dat er in Made niet gespeeld kon gaan worden. Met een zware afstelling van de sleepwagen kwamen we na de 1e trek al in een zware Pull Off terecht. Nadat de Mad Men als 2e puller de sleepwagen parkeerde op 96.41 meter was het maar afwachten of er in de 2e ronde nog Full Pulls gereden zouden gaan worden. Iveco Schouten en Ruttchen Powerrr wisten echter de Mad Men te passeren en een full pull te noteren. Aan Gilbert dus de taak om de 100 meter lijn opnieuw te passeren. Daar het materiaal goed is en Gilbert de smaak van het winnen te pakken heeft waren wij vol vertrouwen dat er een full pull genoteerd kon gaan worden. Met een sterke en snelle run werden de verwachtingen waar gemaakt en konden we ons gaan opmaken voor de finale.

Iveco Schouten legde de lat als eerste finalist op 90.63 meter. Ruttchen Powerrr volgde met een onstuimige pull en strandde op 63 meter. Dat De Hulk goed in orde is dat tonen de laatste uitslagen wel aan. Met 98.26 waren we ook in Made de sterkste van het deelnemersveld! Voor ons een dubbele overwinning. Naast de dag overwinning hebben we een achterstand van 5 punten in het algemeen klassement om weten te zetten naar een voorsprong van 15 punten.

RENSWOUDE

Na de overwinning in Made vertrokken we vol goede moed naar Renswoude. Vorig jaar hebben we de wedstrijd in Renswoude gewonnen dus we moesten de wisselbeker mee terug nemen. Vanzelfsprekend werd de plaats in de prijzenkast nog even vrijgehouden!

In Renswoude vond de wedstrijd opnieuw in de klei plaats. Met een prima geprepareerde baan waren we opnieuw in omstandigheden terecht gekomen waarin De Hulk zijn beste uitslagen behaald.

In de 1e trek ontstonden er deze keer problemen voor het sleepwagen team Simplythebest. Daar de sleepwagen niet functioneerde werd de Blue Legend niet geremd waardoor de Scania in de bult belande. Nadat het probleem verholpen was kon het programma vervolg worden. De Hulk plaatste zich overtuigend voor de Pull Off.

In de Pull Off werd de sleepwagen flink zwaarder afgesteld. Opnieuw waren er problemen met de sleepwagen. Met de hulp van verschillende truckpull teams werd de avond gered en kon de wedstrijd gelukkig afgewerkt worden. Ook in de Pull Off noteerde De Hulk een full pull en samen met De Manne van Janne 3, Ruttchen Powerrr, Blue Legend en Mad Men konden we ons opmaken voor de finale.

In de finale was het aan De Hulk om de eerste afstand te noteren. Met een uiterste krachtinspanning werd er opnieuw een full pull genoteerd. Dit veroorzaakte enige zorgen bij de organisatie. Daar de eindtijd van het evenement naderde was er geen ruimte meer in het programma om nog een eventuele superfinale te verrijden. Besloten werd om de sleepwagen opnieuw te verzwaren en De Hulk over te laten rijden.

De sleepwagen koos vervolgens voor zekerheid. Met een waarschijnlijk maximale afstelling werden de trucks in de finale gelijk bij de strot gegrepen. Ruttchen Powerrrr noteerde 48.03 meter. Mad Men kwam ruim 18 meter verder en werd stilgezet op 66.95 meter. De vervelende avond kreeg voor de Blue Legende een mooi vervolg omdat er met 69.55 meter een 3e plaats werd behaald. De Manne van Janne 3 is opnieuw bovenin de uitslag te vinden met 70.11 meter. Daar De Hulk net als vorig jaar als laatste in de finale aan mocht haken leek de geschiedenis zich te gaan herhalen. Nu met chauffeur Gilbert maar opnieuw met bijrijder Schillie werd De Hulk voor de slaapwagen gezet. Na flink opgetoerd te hebben konden alle krachten los gelaten worden en was het aan sleepwagen Simplythebest om De Hulk zo snel mogelijk stil te zetten. Na een afstand van 74.63 metr werd De Hulk geparkeerd en wisten we opnieuw de wedstrijd in Renswoude winnen.

Met de winst in zowel Made als Renswoude hebben we een super weekend achter de rug. In het klassement hebben we hele goede zaken gedaan. 5 punten achterstand zijn omgebogen naar 15 punten voorsprong!

Benieuwd naar de beelden? Middels onderstaande link kom je op het youtube kanaal van onze videoman Jaimie van Heusden:

YouTube kanaal Jaimie van Heusden

Aankomende vrijdag vindt het vervolg van de competitie plaats in Soest.De HULK WINT OOK IN HOOGBLOKLAND

Afgelopen zaterdag vond de zesde wedstrijd van de VTN competitie plaats in Hoogblokland. Na de winst in Nederhemert werd er door ons vanzelfsprekend uit gekeken naar de volgende wedstrijd! Met de zon op het gezicht en een heerlijke buitentemperatuur werd het plaatje voor ons compleet gemaakt door de goed geprepareerde baan in Hoogblokland. Ook in Hoogblokland wordt er op een kleibaan gereden en het resultaat van Nederhemert heeft ons bevestig dat we ook dit jaar op de klei een potentiele winnaar zijn!

De wedstrijd in Hoogblokland verliep voor ons vlekkeloos. Zonder problemen werd er door De Hulk de eerste full pull genoteerd en 13 van de 16 deelnemende trucks mochten in de Pull Off weer aanhaken. Hoogtepunt van de eerste trek was voor ons de comeback van de Vakupuller. Afgelopen periode is er behoorlijk geïnvesteerd in de rode Volvo en we zijn benieuwd wat ons in de toekomst te wachten staat! Mooi dat de mannen van Vakutrans er weer bij zijn!

In de Pull Off werden we verder door de Hyproslee uitgedaagd. De sleepwagen werd verzwaard en voor 4 van de 12 pullers bleek de Pull Off de finale van de avond te zijn.

Met 8 teams werd er in de finale gestreden om de winst. Met een floating finish kregen wij de opdracht om de sleepwagen zo ver mogelijk weg te zetten. De Hulk was de eerste finalist die aan mocht haken. Als eerste starten is elke keer weer moeilijk omdat het lastig blijft om goed te anticiperen op de nieuw gecreëerde omstandigheden. Met 106.05 meter parkeerde Gilbert de Hyproslee in Hoogblokland en er zat niks anders op dan af te wachten. Vrijwel alle finalisten leken zich stuk te bijten op de door ons gereden afstand maar met kampioen Mad Men als laatste op de startlijst weet je nooit waar je aan toe bent. De Man kwam nog behoorlijk dicht bij De Hulk maar met 1.32 meter verschil mochten we opnieuw de eerste prijs op gaan halen in Hoogblokland! De 3e prijs werd gewonnen door mannen van de Blue Legend Scania! Een prachtige prestatie en loon naar werken!

Ook in het klassement hebben we goede zaken kunnen doen. Door de winst zijn we 5 punten in gelopen op klassementsleider Mad Men. We staan nog steeds op de tweede plek met inmiddels 272 punten. Op de eerste plek vind je team Mad Men terug met 277 punten.

Aankomend weekend mogen we twee keer aan komen haken. Op vrijdag vindt het vervolg van de competitie plaats in Made en zaterdag gaan we naar Renswoude.
 

DE HULK WINT OPNIEUW IN NEDERHEMERT!

Wat een avond gisteren in Nederhemert! Afgelopen week hebben we reikhalzend uitgekeken naar de truckpull avond in Nederhemert. Na eindelijk verlost te zijn van de zandbanen konden we weer gaan pullen op de klei. Het zand hoort er natuurlijk bij maar de Hulk weet zijn beste uitslagen te behalen op de klei banen. Gezien onze ambities om mee te blijven doen in de top van het klassement moeten we wel presteren. Team Mad Men staat inmiddels weer als vanouds bovenaan in het klassement en we kijken tegen een puntenachterstand aan. Wil je hun passeren in het klassement dan moet je om te beginnen van de Mad Men winnen, winnen van de Mad Men betekent indirect dat je dan vaak ook de wedstrijd moet winnen.

In Nederhemert stond de Hulk als 11de auto op de startlijst. Een mooie startpositie want het geeft ons namelijk de kans om eerst te kijken bij de collega pullers. De eerste pull leek vanzelf te gaan. Zonder problemen werd de sleepwagen over de 100 meter geparkeerd en de 2e ronde leek behaald. Helaas werden we door de jury verrast, onze pull werd gediskwalificeerd omdat de toerenteller niet naar wens functioneerde. Dit euvel kon gelukkig snel door onze teamleden worden verholpen en we kregen opnieuw de kans om ons te plaatsen voor de 2e ronde. Gelukkig bleek de diskwalificatie in de eerste ronde onze enige tegenslag in Nederhemert, in de 2e poging werd de sleepwagen zonder problemen naar de finish gesleept.

In de 2e ronde werd de sleepwagen al behoorlijk verzwaard. Van de 16 deelnemers kregen 7 teams de sleepwagen naar de 100meter verplaats. Grote afwezige in de 3e trek was helaas de Scania van de Manne van Janne 3. Al het hele seizoen profileert de Scania zich als een kanshebber voor de winst in de truckpull wedstrijden, een 2e plaats in het klassement behaal je namelijk niet zomaar. Na een moeilijke start werd de pull al snel afgebroken, de Manne van Janne 3 werd 13e en verspeelde helaas belangrijke punten voor het klassement.

Het publiek in Nederhemert werd getrakteerd op een prachtige finale. Met de Volvo van Just for Fun, collega puller Hulkje, de Blue Legend van thuisrijder Bram van Tuyl, Iveco Schouten, de V10 van Ruttchen Power, kampioen Mad Men en De Hulk krijg je een prachtige finale waarin het publiek kan genieten van alle krachten die vrijkomen op de klei baan. Dat de truckpullers aan elkaar gewaagd zien zie je wel terug in de uitslag. Just for Fun parkeerde de sleepwagen op 71.39 meter, Hulkje werd al gravend tot stilstand gebracht op 82.92 meter. De Blue Legend trok alle aandacht naar de baan met het imponerende gebrul vanuit de 2 uitlaatpijpen en legde de lat op 83.91 meter. Iveco Schouten doet gewoon weer mee in de top van het klassement, de Iveco behaalde een afstand van 84.26 meter. Ruttchen Power is weer helemaal terug van weggeweest, met 86.18 meter werden alle reeds gereden trucks gepasseerd. Nederlands Kampioen Mad Men toonde weer zijn spierballen en met 92.91 werd de druk op de Hulk en chauffeur Gilbert van Tuijl nog verder opgevoerd.

Als laatste stond dan de Hulk aan de start, thuis in Nederhemert als laatste mogen starten is natuurlijk een fantastische ervaring! De zorgvuldig afgewogen afstellingen van De Hulk garandeerde ons dat we een maximale prestatie konden neerzetten in Nederhemert. Of het genoeg zou zijn was natuurlijk afwachten! Na het optoeren konden alle krachten los en trok De Hulk maximaal aan de sleepwagen, de 80 meter werd gepasseerd en de teller van de sleepwagen kroop naar de 90 meter. Even leek de klok stil te vallen op 91/92 meter maar gelukkig kwam er een afstand van 93.73 meter tevoorschijn! Met een kleine meter trokken we de verste afstand en werden we de winnaar in Nederhemert! Een geweldige avond! Naast de winst in Nederhemert hebben we een stapje kunnen maken in het klassement. Momenteel staan we met 222 punten 2e in de totaalstand, op de 1e plek vind je team Mad Men met 232 punten.

Middels onderstaande link vind je een filmverslag van de truckpull wedstrijd in Nederhemert gemaakt door Hans Verbeek van Digitaalburg Media

Filmverslag truckpulling Nederhemert

 

VIERDE PUNTEN WEDSTRIJD 2017 IN GEFFEN
 

Afgelopen zaterdag 20 mei vond het vervolg van het Nederlands Kampioenschap truckpullen plaats in Geffen. Opnieuw vond de wedstrijd plaats op een zogenoemde zandbaan, deze banen lagen er keurig bij en met het mooie weer was het een heerlijk truckpull avondje.

Net als de wedstrijden in Oud Gastel en Leende werd er ook in Geffen op een zandbaan gereden. Ervaringen vanuit het verleden leren ons dat De Hulk op het zand moeite heeft om maximaal rendement te behalen. Kortom, geef ons maar klei!

Tijdens de eerste run bleek de sleepwagen al behoorlijk zwaar ingesteld te staan. Verschillende deelnemers hadden al flink moeite om de sleepwagen naar de 100 meter te verplaatsen. De Hulk toonde echter aan niet voor niks boven in het klassement te verkeren, zonder problemen werd de 100 meter in een strakke run afgewerkt. Helaas kwam al snel de wedstrijdleiding bij ons melden dat onze 1e run werd afgekeurd, daar er geen toeren gemeten konden worden werd de pull ongeldig verklaard en hadden we een 2e trekpoging nodig om ons te plaatsen voor de Pull Off. Ook de 2e kwalificatie poging verliep vlot en zo plaatste De Hulk zich voor de tweede ronde.

Daar er 7 deelnemers in de kwalificatieronde de sleepwagen niet naar de 100 meter gereden kregen werd het programma in de Pull Off vervolgd met 13 truckpullers. In de Pull Off werd de sleepwagen weer flink verzwaard. Naast het uitdagen van de truckpullers had de organisatie een extra reden om de sleepwagen flink te verzwaren. Het truckpull evenement had een vergunning verkregen met de afspraak dat het programma om 22h afgerond diende te zijn. Om dit te realiseren was het noodzakelijk om in de verschillende rondes afscheid te nemen van een behoorlijk aantal deelnemers. Hoe meer deelnemers in de volgende ronde, hoe later het programma afgerond zou worden. In de Pull Off vielen er opnieuw 7 deelnemers af. Team Verspui, De Manne van Janne 3, Iveco Schouten, Ruuchen Powerrr, Man Men en De Hulk plaatste zich voor de finale.

In de finale mag Team Verspui de spits afbijten. De sleepwagen wordt geparkeerd op 98.74 meter wat goed bleek voor een vijfde plek. De Manne van Janne 3 komt 1.24 meter te kort op de afstand van Verspui en word zesde op hun thuisbaan in Geffen. Team Ruttchen Powerr, Iveco Schouten, Mad Men en De Hulk dagen de sleepwagen verder uit en rijden in de finale een Full Pull.

De super finale moet dan toch een winnaar gaan opleveren! In de super finale mag Rüttchen Powerrr als eerst de uitdaging met de Hyproslee aan gaan. Na een herstart zet Rüttchen Powerrr de streep op op 94,97 meter. Iveco Schouten geeft dezelfde show, ook een herstart maar komt uiteindelijk 12,18 meter minder ver dan Rüttchen Powerrr. Een keurige derde plek werd gehaald door de Hulk op het score bord was een afstand van 92,88 meter te lezen. De Man van Mad Men is weer op dreef en sluit het klassement af door 1,34 meter voorbij de gereden meters van Rüttchen Powerrr te gaan. Met 96,31 meters is de grootste beker voor Mad Men.

Met een derde plek waren wij dik tevreden. Gezien de uitslagen van de afgelopen wedstrijden op de zandbanen kunnen we concluderen dat we op deze ondergrond niet de beste uitslagen behalen. De Hulk presteert het beste op de klei en op deze ondergrond vindt de komende periode het vervolg van de competitie plaats. In het klassement staan we momenteel derde met 172 punten. Voor ons vind je op de 2e plek de Manne van Janne 3 met 176 punten en op de eerste plaats staat team Mad men met 187 punten. Als we dit jaar Nederlands Kampioen willen worden dan staan we voor een mooie uitdaging. 15 punten moeten er overbrugd worden voor de eerste positie, we zullen dus moeten gaan winnen!

Vrijdag 2 Juni mogen we weer gaan truckpullen in Nederhemert. Al jaren één van de mooiste wedstrijden van de competitie. Naast het thuispubliek en de entourage voelen we ons ook thuis op de klei ondergrond! Hierbij nodigen we u uit om ons aan te komen moedigen in Nederhemert, net als vorig jaar hopen we de eerste prijs mee naar Nieuwaal te gaan nemen!

Locatiegegevens:

Truckpulling Nederhemert
Nieuwstraat 24
5317 JA Nederhemert
Aanvang wedstrijd 19h00

 

DERDE PUNTEN WEDSTRIJD 2017 IN OUD GASTEL

Afgelopen zaterdag 6 mei vond de grootste truck en tractorpulling wedstrijd uit de Gastelse geschiedenis plaats. Op drie wedstrijdbanen werd er in de 3e wedstrijd om het Nederlands Kampioenschap door veel tractor en truck klasses gestreden om de podiumplekken. De Hulk was er ook bij!

De baan in Oud Gastel is grotendeels vergelijkbaar met de baan in Leende. Een zanderige ondergrond en de ervaring leert dat De Hulk in de omstandigheden niet zijn beste uitslagen weet te behalen. Voor ons zijn de zand banen elke keer weer uitdagend!

Afgelopen week is er veel gesleuteld, het Volvo blok is zowat geheel gedemonteerd omdat het blok vrijwel was vastgelopen. Tot ver in de vrijdag avond is er door gewerkt om zaterdag weer klaar te staan voor de wedstrijd in Oud Gastel. Als het blok pas net weer in elkaar zit ben je toch altijd meer gespannen voor de eerste pull want je weet van te voren nooit zeker of de Hulk gelijk weer in vorm is en zodoende de reparatie is geslaagd.

Gelukkig bleek alles in orde te zijn en werd de sleepwagen in de kwalificatie run keurig naar de 100 meter verplaatst. Na het uitlezen van alle parameters die ons inzicht geven in de prestaties van de motor konden we tevreden zijn, reparatie geslaagd en De Hulk is weer dik in orde.

Ook de Pull Off werd zonder problemen afgewerkt en na overleg werden de laatste aanpassingen aan diverse instellingen doorgevoerd om in een zo goed mogelijke afstelling aan de finale te kunnen beginnen.

De hyproslee werd weer verzwaard voor de finale.  Naast het aanbrengen van meer gewichten in de gewichten bak werd er ook aan de messen meer lengte gegeven. Hierdoor worden de sporen door de grond dieper en ontstaat er vanzelfsprekend meer weerstand om de sleepwagen te verplaatsen. Vooral op een zanderige ondergrond is het belangrijk de weerstand ver op te schroeven omdat de trucks steeds sterker worden en het de sleepwagens steeds meer moeite kost om de pullers tot stilstand te brengen.

De finale werd verreden met een floating finish en De Hulk parkeerde de sleepwagen op een mooie afstand van 100.10 meter. Een prima afstand en gezien de ondergrond een prestatie waarmee we dik tevreden zijn. Daar er nog verschillende concurrenten moesten rijden was het voor ons afwachten wat de 100.10 meter waard zou zijn.

De kampioen van vorige jaar wist ons echter al snel te vertellen dat de winst in Oud Gastel niet voor De Hulk zou zijn. Team Mad Men parkeerde de MAN op 103.46 meter en toonde aan dat ze niet voor niks al jaren op rij de kampioen zijn. Ook de Sania van de Manne van Janne 3 toonde zich in Oud Gastel sterker dan De Hulk, met een afstand van 101.89 namen zij de 2e plaats mee naar huis.

Met een 3e plaats gingen wij dik tevreden naar huis. We hebben nu 2 moeilijk wedstrijden achter de rug in het zand en we zijn blij dat we de komende wedstrijden weer in de klei kunnen gaan pullen. Momenteel staan we met 130 punten 3e in het klassement. Voor ons vind je team Mad Men op de 2e plek met 137 punten en word het klassement aangevoerd door de Manne van Janne 3 met 140 punten.

Zaterdag 20 mei zijn we te gast in Geffen om weer de strijd aan te gaan in de 4e wedstrijd van het Nederlands Kampioenschap. Graag nodigen we u wederom uit om ons aan te komen moedigen, om 18h00 zal het programma in de SuperSport competitie van start gaan.

Locatiegegevens:
Truckpulling Maasdonk / Geffen
Papendijk
5386 Geffen


TWEEDE PUNTEN WEDSTRIJD 2017 IN LEENDE

 

De 2e wedstrijd om het Nederlands Kampioenschap truckpullen is vergeleken met het resultaat in Herwijnen teleurstellend verlopen. Afgelopen zaterdag 29 April waren we te gast bij de truckpulling wedstrijd in Leende. Al verschillende jaren is de wedstrijd in Leende voor De Hulk een uitdaging omdat de ondergrond in Leende uit lichte klei bestaat. De Hulk heeft hier moeite mee en start bij voorkeur op een stevige kleibaan.  Op stevige klei is het makkelijker om het vermogen van de auto over te brengen op de ondergrond zonder rendement in te leveren door onder meer wielspin. Veel grip betekend namelijk snelheid en door snelheid krijg je de sleepwagen vanzelfsprekend over een groter aantal meters verplaatst.
 
In Leende heeft men de afgelopen maanden veel energie gestoken in de conditie van de baan, men heeft 2 nieuwe kleibanen aangelegd. Het was dus afwachten in wat voor omstandigheden we terecht zouden komen. Helaas bood de losse kleibaan weinig tot geen grip en was het zoeken naar de juiste bandendruk, gewichtsverdeling en verdere afstellingen. De Hulk plaatste zich in de 1e trek probleemloos voor de volgende ronde en mocht met 12 andere pullers de strijd aangaan in de Pull Off.  In de Pull Off was het met de verzwaarde sleepwagen nog meer zoeken naar grip en verschillende teams toonde zich verassend sterk op de ondergrond in Leende. Vooral de Scania van de Manne van Janne 3 was in zijn element!
 
In voorbereiding op de finale run hebben wij nog enkele aanpassing aan onze afstellingen doorgevoerd en geprobeerd zoveel mogelijk rendement uit de gegeven omstandigheden te halen. De Hulk is in prima conditie maar dit kwam in deze omstandigheden helaas niet tot uiting In de finale werd opnieuw de sleepwagen verzwaard en werd er besloten om voor een floating finish te gaan. Opnieuw toonde de Scania van de Manne van Janne 3 zich in zijn element, de sleepwagen werd op een imponerende afstand van 103.83 meter geparkeerd. De Hulk is in prima conditie maar dit kwam in deze omstandigheden helaas niet tot uiting. Tijdens onze finale run was het vooral zoeken naar grip, helaas ging er veel kracht verloren door de wielspin en kregen we De Hulk niet op snelheid. De sleepwagen zette ons stil op 68.71 meter, goed voor een 5e plaats. De wedstrijd in Leende werd gewonnen door de Manne van Janne 3, onze hartelijke felicitatie voor dit team! Tweede werd de Man Men van Van Berkel en op de 3e plaats eindigde de Iveco van Iveco Schouten.
 
In het klassement hebben wij de 1e positie in moeten leveren aan de Manne van Janne 3. Met een 1e en een 2 plaats staan zij op 95 punten gevolg door De HULK op 88 punten. 3e staat de Mad Men op 87 punten. Het klassement voor het nieuwe truckpull seizoen lijkt nu al spannend te worden! 

Aankomende zaterdag 6 Mei zijn we te gast bij de organisatie Pulling Gastel, om 17h00 begint het programma van de 3ewedstrijd om het Nederlands Kampioenschap 9.5 Ton Supersport. Graag nodigen we u weer van harte uit om ons aan te komen moedigen.
 
Locatiegegevens:
Pulling Gastel
Opperstraat 15
4751 TE Oud Gastel

 


EERSTE PUNTEN WEDSTRIJD 2017 IN HERWIJNEN

De eerste wedstrijd zit er weer op! Vrijdag avond 7 April is het nieuwe truckpull seizoen van start gegaan in Herwijnen. Met een bijna volledig deelnemersveld werd het seizoen onder super omstandigheden afgetrapt. De eerste wedstrijd is altijd extra spannend omdat je totaal geen idee hebt van wat je te verwachten staat. De collega truckpullers wekken graag de indruk dat hun krachtbron de winter enkel in de schuur heeft gestaan om vervolgens in het voorjaar schoon te maken om weer te gaan truckpullen. In de eerste wedstrijd krijg je weer een indruk van de onderlinge verhoudingen en hiernaast hoop je dat de aanpassingen aan De Hulk direct resulteren in een mooie uitslag.

 

In Herwijnen stond De Hulk als 4e op de startlijst met deze wedstrijd Gilbert van Tuijl achter het stuur. Gilbert heeft de voorgaande jaren al meerdere keren een wedstrijd gereden en zal dit seizoen gaan proberen de Hulk bovenin het klassement te parkeren. Als 4 starten op de eerste wedstrijd van het seizoen daagt je als team uit omdat dit betekend dat je vanuit eigen ervaring de juiste afstelling moet bepalen. Voor een aanpassing gebaseerd op de prestatie van een collega is namelijk geen tijd beschikbaar.

 

Dat we als team klaar zijn voor het nieuwe seizoen blijkt wel uit de eerste kwalificatie run, met de snelste tijd plaatsen we onze voor de volgende ronde waarin we met 12 van de 17 teams opnieuw de strijd aan mochten gaan. In de Pull Off krijg je één kans om de sleepwagen naar de 100 meter te brengen, een herkansing krijg je niet meer dus je moet presteren. Ook in de Pull Off toont de Hulk zijn klasse en word er opnieuw een overtuigende Full Pull neergezet.

 

In een 2e ronde raken de kaarten al meer geschud en kun je al een redelijke inschatting gaan maken van de eventuele kanshebbers voor het podium. Team Mad Men was weer vanouds in vorm maar ook de Scania’s maakte een erg sterke indruk. De Manne van Janne 3 reed moeiteloos een sterke Full Pull en ook de Blue Legend komt sterk terug van de winterstop. In de Pull Off werd er door 6 teams een Full Pull neergezet, de overige 6 Pull Off deelnemers vinden hun positie in de uitslag terug aan de hand van de afgelegde meters in de 2e ronde.

 

Met 6 teams konden we in de Superfinale de strijd aan gaan om de winst. De organisatie besloot om in de finale de wedstrijd te laten eindigen in een zogenaamde floating finish. Je haakt dan de sleepwagen aan en de 100 meter lijn is niet meer je finish, de bedoeling is om een maximaal mogelijke afstand af te leggen en de einduitslag word bepaald aan de hand van de afgelegde meters in de superfinale. De Hulk mocht als eerste aanhaken en parkeerde de sleepwagen op een indrukwekkende 105.23 meter. Daar we als eerste van start moesten wisten we niet of dit voldoende zou zijn voor de winst, wel is er het maximaal resultaat behaald met De Hulk en kon Gilbert dik tevreden zijn over zijn eerste wedstrijd van het nieuwe seizoen. De als 2e gestarte Man Men kwam tot een 95.95 meter, de Blue legend noteerde slechts een centimeter minder en kwam tot een afstand van 95.94 meter. Tilburg Bastianen noteerde als één na laatste 81.16 meter. enkel nog de Manne van Janne 3 aan de start was de 2e plek binnen. De Scania van de Manne van Janne kwam tot een afstand van 97.29 meter en de eerste overwinning voor dit seizoen was binnen!

 


 

 

TESTDAG NEDERHEMERT 25 MAART 2017

 

Deze winter zijn er een aantal aanpassingen gedaan aan onze truck die we graag wilden testen. Voldoet het aan onze verwachtingen en is het een verbetering, blijft alles heel, hoe staan we ervoor.

De testdag in Nederhemert is een mooie gelegenheid om wat dingen uit te proberen en te kijken of alles aan de verwachting voldoet.
Een winderige dag met een zonnetje en in ieder geval droog.

De eerste 2 runs met een lichte sleepwagen gingen voorspoedig en na alles gecheckt te hebben zonder problemen verlopen.
Er waren een aantal trucks aanwezig waartegen we het komend seizoen moeten opnemen dus werd met interesse gekeken naar de concurenten en met een steeds zwaarder afgestelde sleepwagen werd het steeds moeilijker om een full pull te halen, op een gegeven moment kwam men niet verder dan 85 a 90 meter. 

Al met al kijken we tevreden terug op de testdag, er waren een aantal grote concurenten niet aanwezig dus de eerste wedstrijd op Vrijdag 7 April in Herwijnen  wordt spannend en zeker de moeite waard om te komen kijken.

We gaan met vol vertrouwen het seizoen 2017 tegemoed en hopen op een sportieve onderlinge strijd, het zal spannend worden.


 

 

Sponsoren